Dette er et spillbasert båtførerkurs som skal forberede deg til Båtførerprøven. Kurset er laget i samarbeid med Redningsselskapet. For at du skal forberede deg best mulig, har vi satt opp kurset ut fra de samme fire delene du får på eksamen.

Kursinnhold:

  • Sjømannskap
  • Lover og regler
  • Navigasjon og kartlesing
  • Spesielt viktige emner


Gjennomføring

Kurset er spillbasert og gjennomføres via app på telefon eller nettbrett, og kan også gjennomføres på PC/Mac. Man har tilgang til kurset i 12 måneder fra bestillingsdato.

Eksamen

Båtførerprøven avlegges hos et godkjent testsenter. Prøven består av 50 spørsmål som må besvares i løpet av en time. Du må svare riktig på minst 80 % av spørsmålene for å bestå prøven. I tillegg vil prøven inneholde et eget kapittel som heter 'Spesielt viktige emner'. Her kan du kun ha to feil for å bestå, uavhengig av hvordan du har gjort det på resten av prøven.

På Norsk Test sine nettsider finnes en oversikt over godkjente testsentre. Ta kontakt med et av de godkjente testsentrene for å avtale tidspunkt for prøve.

Hvem må ta Båtførerprøven?

Båtførerprøven er obligatorisk for alle som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt fra 8 til 15 meter. Eksamen kan tas fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år.

Lurer du på noe mer? Sjekk ut ofte stilte spørsmål.

Samarbeidspartner