Dette er et spillbasert båtførerkurs som skal forberede deg til Båtførerprøven. Kurset er laget i samarbeid med Redningsselskapet.

Du vil oppleve at spillbasert læring er en engasjerende og motiverende kursform, som også gir høyt læringsutbytte. Målet med kurset er at du skal bli en trygg båtfører.

Hvem må ta Båtførerprøven?

Båtførerprøven er obligatorisk for alle som er født 01.01.1980 eller senere og som skal føre fritidsbåt fra 8 til 15 meter. Eksamen kan tas fra fylte 14 år, men båtførerbeviset utstedes først ved fylte 16 år.

Innhold

For at du skal forberede deg best mulig, har vi satt opp kurset ut fra de samme fire delene du får på eksamen:

  1. Sjømannskap
  2. Lover og regler
  3. Navigasjon og kartlesing
  4. Spesielt viktige emner


Gjennomføring

Kurset kan du gjennomføre hvor og når du vil, via app på telefon eller nettbrett. Du kan også gjennomføre på PC/Mac. Husk at du kan repetere så mange ganger du vil!

Eksamen

Båtførerprøven avlegges hos et godkjent testsenter. Prøven består av 50 spørsmål som må besvares i løpet av en time. Du må svare riktig på minst 80 % av spørsmålene for å bestå prøven. I tillegg vil prøven inneholde et eget kapittel som heter 'Spesielt viktige emner'. Her kan du kun ha to feil for å bestå, uavhengig av hvordan du har gjort det på resten av prøven.

På Norsk Test sine nettsider finnes en oversikt over godkjente testsentre. Ta kontakt med et av de godkjente testsentrene for å avtale tidspunkt for prøve.Samarbeidspartner

Verktøy brukt i dette kurset

Online Spill