FIDL går inn i vindkraftindustrien

FIDL går inn i vindkraftindustrien sammen med Energy Innovation. I løpet av våren 2023 skal FIDL og Energy Innovation lansere en rekke spillbaserte GWO-kurs.

I november var FIDL på besøk hos Energy Innovation i Egersund. Egersund Energy Hub er et senter for opplæring, sertifisering, utdanning, utvikling og innovasjon innen on- og offshore vind, grønn teknologiutvikling og digitalisering. Her fikk vi se hvordan Energy Innovation holder dagens opplæring og diskutert fremtidige planer.

Vindkraft er en av de raskest voksende energikildene i verden. Energy Innovation tilbyr GWO-kurs for alle som jobber i vindpark. I løpet av våren 2023 skal FIDL og Energy Innovation lansere en rekke spillbaserte GWO-kurs. De første kursene blir en del av basispakken man må ta for kunne å jobbe på land. Disse kursene består av working at heights, first aid, fire awareness og manual handling.

Daglig leder i FIDL, Kristian Hauan, er veldig fornøyd med samarbeidet med Energy Innovation.

- Avtalen er enda en viktig milepel for FIDL, og vi er stolte over å bli valgt som leverandør på et forretningskritisk område i en utrolig spennende bransje. Det blir de første kursene som ikke bare lanseres i Norge, men også internasjonalt, sier Hauan.

Kjetil Bentsen, direktør for trening og utdanning, er imponert over FIDL sin kompetanse innen prosesstyring, pedagogikk og læringsfilosofi.

- Vi mener at FIDL tilbyr noe unikt og spennende som vi tror våre kursdeltakere vil sette pris på. Det meste av teorien kan gjøres før man kommer på treningssenteret og da er det viktig at det man gjør hjemme er spennende og lærerikt. FIDL sin løsning setter oss i stand til å skalere opp og tilby denne utdanningen ikke bare i Norge, men også i andre land og på andre kontinenter, sier Bentsen.

FIDLs ekspertise på læring og læringskonsepter, i kombinasjon med Energy Innovations tunge domenekompetanse, gir et løft i læringsopplevelse. Aller viktigst er det at dette vil gi godt utbytte for deltakerne, avslutter Hauan.


FIDL ser frem til et kraftfullt eventyr med Energy Innovation!

Bilde:

Fra venstre: Ismail Ola Kjerstad, Frank Emil Moen, Tom Edvardsen, Frode Ervik Pettersen, Lill Adriana Johnsen, Morten Ulriksen