FIDL inngår samarbeid med Norsk Førstehjelp for praktisk trening

Et viktig satsningsområde for Petter Stordalens spill- og læringsselskap har fra start vært Førstehjelpskurs, laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd. Nå har FIDL inngått avtale med Norsk Førstehjelp for gjennomføring av praktisk trening.

– Hensikten med samarbeidet er å sørge for at deltaker kan sette kunnskapen de har tilegnet seg på prøve, i et trygt miljø med faglærte instruktører, sier daglig leder i FIDL, Kristian Hauan. For mange bedrifter er det en terskel og sende av gårde ansatte på et 4-timers kurs. Nå kan du selv spille på mobilen når det best passer deg, deretter gjennomfører du et praktisk kurs på 60 minutter, på egen arbeidsplass som ønskelig. Det betyr at mange arbeidstimer blir spart.

– I FIDL tar vi i bruk det mest oppdaterte innen pedagogikk, spillteknologi og simuleringer når vi utvikler kurs. Deretter kombineres innpakningen med de fremste fagekspertene på områdene for å skape en faglig kraftpakke. Når vi nå har fått med oss Norsk Førstehjelp på den praktiske treningen er kraftpakken komplett.

Hauan er glad for å ha Norsk Førstehjelp med på laget. De har et bredt nettverk av dyktige førstehjelpsinstruktører i hele Norge, med høy helsefaglig kompetanse.

Daglig leder i Norsk Førstehjelp, Terje M. Halvorsen er spesialist innen fysikalsk medisin og rehabilitering, idrettslege, og har vært sjefslege og administrende direktør ved Nimi (Norsk idrettsmedisinsk institutt).

– Vårt mål er å trygge deltakerne via praktiske øvelser slik at du er bedre forberedt om du plutselig står i en situasjon hvor andres liv avhenger av deg, sier Terje. Det handler om å redde liv, og da må vi sørge for at den som kanskje skal redde en av dine nærmeste er godt rustet, sier daglig leder i Norsk Førstehjelp, Terje M. Halvorsen.

– Med bakgrunn i FIDL spillbaserte kurs har vi skreddersydd et praktisk opplegg som fungerer optimalt som komplementerende trening. Effektivt, tilgjengelig og trygt, avslutter Halvorsen.

Bilde:

Fra venstre: Kristian Hauan, Anders Gudmestad, Lars Heier, Terje M. Halvorsen