FIDL lanserer en ny type båtførerkurs

Nå går Petter Stordalens nylanserte spill- og læringsselskap FIDL sammen med Redningsselskapet for å tilby et nytt og engasjerende båtførerkurs. Kursporteføljen til FIDL fortsetter dermed å vokse.


Det er allerede en rekke aktører som kniver i markedet for forberedende kurs til båtførerprøven denne sommeren. Nå kaster Petter Stordalens FIDL seg inn i markedet med et nytt kurs som skal engasjere deltakerne med spillbasert læring.

– Målet med FIDL er å gjøre det lett og moro å lære seg noe nytt. Nå er det båtførerkurset som står for tur!, sier Petter Stordalen som er hovedeier i FIDL.

Sammen med Redningsselskapet lanserer FIDL et båtførerkurs som skal skille seg fra konkurrentene ved å gjøre opplæringen enklere og mer tilgjengelig ved bruk av mindre akademisk språk, og spillteknologi som skal engasjere brukeren.

– Tanken er at du skal lære det du trenger for å stå på båtførerprøven på en mer effektiv måte enn noen gang, samtidig som du har det gøy. Dette kurset kan du ta når og hvor du vil, på telefonen din. Selv elsker jeg å tilbringe tid på sjøen – og har benyttet kurset til å friske opp kunnskapen før sesongen starter, sier Stordalen.

FIDL bygger på et samarbeid mellom de fremste aktørene innen spillbasert læringsteknologi og faglige eksperter innen ulike bransjer i både bedrifts- og privatmarkedet. Til båtførerprøven har FIDL fått med seg Redningsselskapet som samarbeidspartner og ansvarlig for kursets faglige innhold.

– Redningsselskapet overordnede visjon er ingen skal drukne – men samtidig ønsker vi jo at stadig flere skal ta den fantastiske sjøen i bruk! Engasjerende og lærerike båtførerkurs er derfor i tråd med tryggere ferdsel på sjøen. Kurset er motiverende og vil forhåpentligvis gi oss enda flere dyktige båtførere langs norskekysten, sier Julie Bauge, direktør for bærekraft, innovasjon og digitalisering i Redningsselskapet.

Kristian Hauan, daglig leder i FIDL, er strålende fornøyd med å få lansere båtførerkurs sammen med Redningsselskapet.

– Vi gleder oss over å ha knyttet til oss en så anerkjent og faglig sterk aktør som Redningsselskapet, som er de fremste ekspertene på dette i Norge. Vi er så trygge på læringseffekten i dette kurset at vi lanserer det med en beståttgaranti. Sammen med Redningsselskapet skal vi gjøre båtkunnskaper tilgjengelig for så mange som mulig, sier Hauan.

I tillegg til Redningsselskapet inkluderer FIDLs samarbeidspartnere selskaper som Norsk Førstehjelpsråd, Norges jeger- og fiskerforbund, Hesselberg, Granlund Kompetanse, Toyota og Biks Industriopplæring.

Se Nettavisens videoreportasje her


Båtførerbeviset er obligatorisk for dem som er født i 1980 eller senere, som skal føre fritidsbåt over 8 meter eller mer enn 24 hestekrefter. Båtførerprøven består av fire deler:
-Sjømannskap
-Lover og regler
-Navigasjon og kartlesing
-Spesielt viktige emner
Kilde: Sjøfartsdirektoratet

For mer informasjon:

Kristian Hauan, daglig leder i FIDL, 918 54 800, kristian@fidl.no

Julie Bauge, direktør for bærekraft, innovasjon og digitalisering i Redningsselskapet, 915 52 00, julie.bauge@rs.no