Oslo Liftutleie tar opplæringen til nye høyder

Oslo Liftutleie er, som navnet tilsier, spesialister på lift og har spesialisert seg på dette i over 25 år. Virksomheten tilbyr både utleie av lifter og maskiner, i tillegg til kurs og service på utstyret. Oslo Liftutleie holder ukentlige liftkurs som kombinerer teoretisk og praktisk opplæring. Den teoretiske delen kan deltakerne gjennomføre som spillbasert opplæring, utviklet av FIDL.

Anders Andersen er faglig leder i Oslo Liftutleie og har så langt god erfaring med å tilby FIDLs e-læringskurs som en del av liftopplæringen.

- Vi i Oslo Liftutleie ønsker å møte våre kunder med en fleksibel løsning med et tilbud som passer for den enkeltes behov. Vi mener vi treffer godt med vårt parallelle løp, hvor vi tilbyr kombinert e-læringskurs og praksis, så vel som kombinert klasseromsundervisning og praksis for de som ønsker dette, sier Andersen.

- Spill som en del av opplæringen er et flott verktøy for kundene våre. Mange får økt tilfredsstillelse ved den spillbaserte løsningen vi bruker da man umiddelbart får en praktisk anvendelse av det man har lært, forteller Andersen videre.

I liftkurset lærer deltakerne om oppbygging, klasseinndeling, bruksegenskaper og bruksområder, vedlikehold og kontroll og sikker betjening av ulike typer personløftere under normale og særlige forhold. Deltakerne blir også bevisstgjort på mulige ulykker som kan inntreffe, årsaker, ansvarsforhold og forebygging av ulykker. Kursene holdes på både norsk, engelsk, polsk og litauisk.

Deltakerne går gjennom FIDLs spillbaserte teori og møter deretter opp fysisk til den praktiske opplæringen. André Gschib er kursansvarlig i Oslo Liftutleie og opplever at instruktørene er positive til e-læringskurset så langt. Gschib sier følgende om responsen:

- Vi får generelt god feedback fra deltakerne! Kurset legger opp til mer dialog som er bra for kognitiv læring. Vi merker at kurset engasjerer deltakerne og bidrar til økt deltakelse, som gjør slik at de sitter igjen med mer kunnskap etter endt kursdeltakelse. Vi har en god dialog med FIDL hele veien.

I tillegg til å ta i bruk FIDLs e-læringskurs, tilbyr Oslo Liftutleie fortsatt klasseromsundervisning som et alternativ. Her går instruktøren gjennom en presentasjon, og deltakerne får et kompendium basert på FIDLs læringskonsept.

- Vi ønsker å være fleksible og fortsatt tilby klasseromskurs for de kundene som ønsker dette, sier Andersen.

Oslo Liftutleie er en av de ledende aktørene på liftkurs i Oslo-området, og beskriver seg selv som den mest moderne og fleksible lift- og maskinparken i Norge.

- I over 25 år har vi spesialisert oss på lift med stort fokus på sikkerhet, fleksibilitet og kvalitet. Hvis du velger oss, gjør du et trygt valg. Samarbeidet med FIDL gir fine synergier for læring - med lang og bred erfaring i bransjen på den ene siden, og oppdatert innhold og læringsteknologi på den andre, avslutter Gschib.

Sammen tar FIDL og Oslo Liftutleie opplæringen til nye høyder - bokstavelig talt.