Stordalen og FIDL med ny satsing

Fra 1. juni innføres strengere krav for førere av båt eller vannscooter med toppfart på 50 knop eller mer. I forkant av årets båtsesong lanserer FIDL høyhastighetskurs i samarbeid med den anerkjente kursleverandøren Wave Kompetanse.

– I påsken tok jeg FIDLs kurs for høyhastighet på mobilen og besto teorien. Nå har jeg også tatt den praktiske delen med de dyktige instruktørene i Wave Kompetanse, og gleder meg stort til årets båtsesong, sier Petter Stordalen, hovedeier i FIDL.

Før årets sesong vil raske båtførere måtte bestå et høyhastighetskurs, som består av en teoretisk og praktisk del, for å kjøre fritidsfartøy med en toppfart på 50 knop eller mer. Det er den førstnevnte delen læringsselskapet FIDL står for, mens gode samarbeidspartnere som Wave Kompetanse tar for seg den praktiske delen.

– Jeg elsker fart og spenning, men poenget med kurset er ikke å lære seg å kjøre fort. Hovedpoenget er å bidra til trygghet på sjøen, og jeg lærte selv flere ting jeg ikke kunne fra før. Ekstra praktisk er det når du kan ta teoridelen hvor og når du vil digitalt. Det er noe av grunnen til at jeg har sånn trua på FIDL, det er læring på deltakernes vilkår, sier Stordalen.

Det anslås at det er rundt 25-30.000 i Norge med båt eller vannscooter med toppfart på 50 knop eller mer. I februar var det likevel kun registrert 1194 personer som hadde tatt teoridelen av kurset, ifølge Sjøfartsdirektoratet.

– Med FIDL skal vi sikre kompetanse og gjøre kurset mest mulig effektivt, tilgjengelig og tilpasset målgruppen. Derfor har vi utviklet et fleksibelt alternativ til klasseromsundervisningen i form av et digitalt, spillbasert teorikurs. Med de dyktige folkene i Wave Kompetanse skal vi klargjøre norske båtførere for årets sesong, sier Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.

Teorikurset til FIDL kan tas på nett eller mobil, og prøven registreres hos Sjøfartsdirektoratet umiddelbart etter bestått. Deltaker får deretter bevis de kan vise for å ta praktisk del, hvor FIDL samarbeider med Wave Kompetanse.

– Målet til Wave Kompetanse er å levere de beste kursene for norsk sjøliv. Det er derfor gøy og viktig at vi nå lanserer det splitter nye høyhastighetskurset sammen med FIDL og Stordalen. Vi mistenker at mange enda ikke har fått med seg de nye kravene fra Sjøfartsdirektoratet. Sammen med FIDL skal vi vekke bevissthet rundt dette og tette kursgapet før sommeren, sier Aksel Varre, instruktør og faglig ansvarlig i Wave Kompetanse.