Teori møter praksis

I fem uker har Johnny og Marianne, to mastergradsstudenter i pedagogikk med fordypning i kommunikasjon, design og læring (KDL), vært en del av FIDL-teamet. Deres engasjement, læringsiver og nye perspektiver har gitt verdifulle bidrag til selskapet, samtidig som de har fått verdifull praktisk erfaring.

Det er lov å ha det gøy og samtidig jobbe effektivt

FIDL så frem til å ta imot praksisstudentene fra Universitetet i Oslo i februar. Det viste seg at deres kompetanse og entusiasme var en perfekt match for selskapets fokus på læring og innovasjon, og gjennom veiledning og praktiske oppgaver har de fått et dyptgående innblikk i FIDL-verdenen.

Læring i praksis

Marianne og Johnny ga tidlig uttrykk for at de så frem til å kunne bruke sin teoretiske kunnskap i praktiske prosjekter. Vår senior content-designer, Victor Helgesen, har med kyndig hånd veiledet studentene gjennom hele praksisperioden. – Vi ble informert om at selskapet hadde mange ulike digitale verktøy som vi kunne lære, og derfor ble våre forventninger naturligvis rettet mot dette, sier Johnny.

– Håpet før praksis var å skulle lære så mye som mulig, og å få se hvordan arbeidslivet til en tidligere KDL student er, ettersom vår praksisveileder har samme utdanning som vi tar nå. Ikke minst har det vært utrolig spennende å se hvordan teorien fra studiet faktisk kunne brukes i praksis, og vi har lært mye om e-læringsdesign, læringspsykologi og gamification, sier Marianne. De to er enige om at FIDL leverte til deres forventninger. – Dagene gikk fort, vi trivdes godt og kommer til å anbefale FIDL videre til våre medstudenter til neste praksisperiode, sier Johnny.

Samarbeid

På spørsmål om noe har gjort spesielt inntrykk på dem, er de samstemte: – Vi opplever at samarbeidet innad i selskapet er veldig godt. Det er et åpent kontorlandskap som inviterer til en delingskultur. Alle kollegaene samarbeider godt med hverandre, og teamet som helhet fungerer veldig bra. Kontoret oser av positiv energi fra de ansatte og er noe som har gjort ekstra stort inntrykk.

FIDL-familien

Rent organisatorisk har Marianne og Johnny vært tilknyttet content-avdelingen, men ble raskt en del av FIDL-familien.

– Vi opplever å ha blitt inkludert i teamet som medarbeidere og fått muligheten til å komme med innspill i interne møter. FIDL har også arrangert sosiale kvelder som for eksempel spillekveld og lønningspils som vi har fått tatt del i, sier Johnny. – Vi kan si at FIDL er en gøyal gjeng med mye humor, god faglig kunnskap, raus delingskultur og ypperlig arbeidskultur. Det er lov å ha det gøy og samtidig jobbe effektivt, avslutter Marianne.

Vi har satt stor pris på å ha Marianne og Johnny hos oss. De har bidratt med spennende refleksjoner rundt det vi jobber med, og vi ønsker dem lykke til videre i studiene!

Les mer om kursene våre eller ta kontakt med oss her.