Er du ny som leder, eller har du vært leder i mange år, og trenger å ta et HMS-kurs? Her har vi samlet opp noen ofte stilte spørsmål.

Hva er HMS?
HMS er en forkortelse for helse, miljø og sikkerhet. HMS innebærer det arbeidet som må gjøres i virksomheter for å ivareta de ansattes helse, miljø og sikkerhet.

Hvem passer dette kurset til?
Dette kurset egner seg for enhver leder som trenger å friske opp i, og/eller få ny kunnskap om, HMS-arbeidet for ledere.

Er det obligatorisk for ledere å ta HMS-kurs?
Ifølge § 3-5 i Arbeidsmiljøloven er leder pliktig å gå gjennom opplæring i HMS-arbeid. Arbeidsgiver må sørge for at det utføres et systematisk HMS-arbeid på alle plan i virksomheten, for at arbeidstakerne skal oppleve et godt arbeidsmiljø.

Hvorfor skal jeg ta HMS-kurset til FIDL?
Fleksibilitet - du kan ta dette spillbaserte kurset når som helst, og hvor som helst. Kurset er lagt opp slik at det skal være gøy og engasjerende å lære. Det betyr at du vil både lære raskere og huske fagstoffet bedre!

Kan jeg delta på dette kurset som privatperson?
Ja, du kan delta både som privatperson og som ansatt gjennom en bedrift.

Hvilket språk må jeg kunne for å delta?
Du må beherske det språket kurset gjennomføres på, både skriftlig og muntlig. Det vil si at dersom du melder deg på et norsk kurs, må du beherske norsk godt.

Hvilke forkunnskaper trenger jeg for å delta?
Det vil være en fordel at du har noe ledererfaring fra før av, eller i hvert fall har en forståelse av en leders rolle, ansvar og myndighet. Dette er allikevel ikke et krav for å kunne delta.

Hvor lenge har jeg tilgang til kurset?
Du har tilgang til teorikurset i 12 måneder fra bestillingsdato.

Hvordan dokumenterer jeg deltakelsen?
Den enkelte arbeidsgiver må kunne dokumentere skriftlig at opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid er gjennomført. Dette kan for eksempel gjøres ved fremleggelse av kursbevis. Etter å ha bestått dette kurset kan du få tilsendt et kursbevis til din e-postadresse.

Les mer om kurset her.