Alle med rollen verneombud eller deltaker i arbeidsmiljøutvalg må gjennomgå og dokumentere 40 timers opplæring i helse-, miljø-, og sikkerhet. Utvikling.org driver med kompetanseutvikling og tilbyr HMS- og ledelseskurs over hele landet. De tilbyr grunnopplæring i arbeidsmiljø for verneombud og arbeidsmiljøutvalg, og kombinerer klasseromsundervisning med FIDLs e-læringskurs.

Slik startet det

Utvikling.org var de første til å få gjennom HMS-kurs som todagers fysisk undervisning kombinert med e-læring hos Arbeidstilsynet. Daglig leder i virksomheten, Ann Elin Solbu, forteller:

–  Utvikling.org har eksistert i over 20 år. Det hele startet da en av våre ansatte deltok på et 40-timers HMS-kurs og synes det var veldig kjedelig. Vi tenkte at vi kunne gjøre det mye bedre og mer interessant, så da gjorde vi det!

Norges største aktør innen åpne HMS-kurs

Utvikling.org samarbeider med IOSH (Institute for Occupational Safety and Health) i Storbritannia, som er Europas største opplæringsinstitusjon innen HMS. Ved å presentere HMS-stoff på en mer spennende måte, med engasjerte instruktører, har Utvikling.org blitt Norges største aktør innen åpne HMS-kurs.

–  Vi prøver alltid å utvikle oss og gjøre ting enda mer interessant! Det skal være morsomt å delta på kurs hos oss. Nå bruker vi jo FIDL, som er helt nytt og spillbasert, og vi får mange positive tilbakemeldinger, sier Solbu.

–  Flere kommer på kurs hos oss med en tanke på at dette kan bli litt tørt og kjedelig, men ender opp med å ha det veldig gøy.

Spillbasert kurs er noe helt annet enn vanlig nettkurs

Utvikling.org har vært flittige brukere av det spillbaserte HMS-kurset til FIDL siden det ble lansert.

–  Fordelen med e-læring er at deltakerne kan gjennomføre kurset hvor de vil, når de vil og stoppe og starte når det passer. Det er veldig brukervennlig! Spillbaserte kurs skiller seg fra tradisjonelt nettkurs ved at de i tillegg har elementer av delaktighet ved seg, som gjør at deltaker må følge nøye med og ta ulike valg underveis. I spillet er det både konkurranse og poeng, og vi ser at flere spiller seg gjennom kurset flere ganger, og ender opp med å lære mer. I tillegg, er det knallbra med mulighet for enda dypere læring gjennom det digitale kompendiet og dokumentasjonen som følger med, sier Solbu videre.

Blandet læring

Blandet læring kombinerer det beste fra tradisjonell og moderne læring, og har vist seg å være en effektiv læringsmetode. HMS-kurset hos Utvikling.org består av FIDLs spillbaserte læring kombinert med klasseromsundervisning. Ved å kombinere disse læringsmetodene får deltakerne et variert læringsløp samtidig som de sparer to hele dager i klasserommet.

–  Kombinasjonen av klasserom og spill er en uslåelig kombinasjon når det kommer til læring. Vi tilbyr noe som er moderne, og som folk synes er veldig morsomt. I klasserommet bruker vi også noe som kalles Dialogduk, som er et stort A1-ark med oppgaver. Her sitter deltakerne i grupper på fire personer, og alle må aktivt delta. De ulike læringsmetodene og metodikkene gjør at deltakerne følger med på det som skjer, konsentrerer seg og dermed lærer bedre, forteller Solbu.

Utmerkede tilbakemeldinger

Både instruktørene og deltakerne er svært positive til HMS-kurset hos Utvikling.org. Dette er noen av tilbakemeldingene fra deltakerne:

«Veldig bra e-læring».

«Kjempebra! Gøy og lærerikt».

«Veldig lærerikt med gode verktøy».

«Meget godt kurs og en fantastisk instruktør».

«Lærerikt med gruppeoppgaver. Bra med digitalt kursmateriell».

«Direkte og tydelige tilbakemeldinger på spørsmål og caser. Fornøyd og inspirert til å starte opp arbeidet i bedriften».

–  Vi har tilbudt blandet læring lenge, men ser en stor forbedring av totalproduktet etter at vi begynte å bruke FIDLs spillbaserte løsning. Grunnarbeidet og grunnlaget for kursene er kjempeimponerende. FIDL er fremoverlente og alltid klare til å hjelpe, fikse og oppnå de beste resultatene, avslutter Solbu.

Flere kommer til å trenge HMS-opplæring

Kravene til hvem som trenger HMS-opplæring kommer til å endres, og flere vil derfor ha behov for kurs til neste år. Utvikling.org og FIDL er klare for å ta imot enda flere deltakere, og fortsette satsingen på å levere kvalitetskurs som er tilpasset målgruppen.

Meld deg på HMS-kurs her.